Jdi na obsah Jdi na menu
 


5. 12. 2010

Zásahy JSDH Chotětov v roce 2009

 

Červen : ohlášen menší požár zbytkové slámy na poli mezi Chotětovem a Beznem. Zasahovali HZS Benátky n. J. 1+3 , Chotětov  1+1 ,Bezno 1+1.

 

Červen : ohlášen požár budovy v bývalém areálu JZD Chotětov živočišná výroba. Zasahovali HZS Benátky n. J. 1+3,Chotětov 1+3, Bezno 1+1.

 

Červenec:  po ničivé větrné smršti, úklid spadaných stromů na pozemních komunikacích v okolí Chotětova a v celé obci. Úkol byl dát do provozu silnice v okolí Chotětova a pak se vrhnout na úklid v obci. Úklid trval dva dny.

 

20.8. Hasiči likvidovali požár dvou stohů slámy.

Mladoboleslavsko - Chvíli před jednadvacátou hodinou dostali hasiči telefonickou informaci o požáru dvou stohů slámy. Podle našich informací šlo o dva hořící objekty poblíž obcí Nemyslovice a Chotětov. Zhruba dvacet hasičů vyjelo k boji s plameny. Není přitom vyloučeno, že šlo o úmyslné zapálení. Případem se zabývají také policisté.

Podle vyjádření operačního důstojníka hasičské stanice přijeli záchranáři k plnému požáru u Nemyslovic. "Stoh poblíž Chotětova nebyl ještě celý v plamenech" a tak se snažily jednotky oheň zachytit a zabránit mnohem větším škodám. "K požáru vyjeli jednotky profesionálních hasičů Mladá Boleslav 1+0, Benátky nad Jizerou 1+3 a 1+1 dále pak dobrovolní hasiči Chotětov 1+3, Bezno 1+1, Katusice 1+3 a Benátky n.J. 1+3" .

Zpět na základny se hasiči vrátili kolem půl druhé ráno. Na místech zůstali dvě jednotky , které tu kontrolovaly vyhoření. Na místě zůstali Chotětov a Bezno. Podle vyjádření operačního důstojníka hasičské stanice Mladá Boleslav se nepodařilo stohy zachránit a rovněž sehnat během noci majitele slámy. " Po úplném vyhoření bude zjišťovat příčiny požáru vyšetřovatel".

 

17.9. ohlášen požár stohu za obcí Chotětov. Zasahovali HZS Benátky n. J.1+3  a Chotětov 1+3. Do ranních hodin zůstala JSDH Chotětov na dohlídce.

 

16.11. ohlášen menší požár kontejneru v Chotětově na nádraží. Zasahovali HZS Benátky n.J. 1+3,a Chotětov 1+1.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář