Jdi na obsah Jdi na menu
 


rok 2016

25. 11. 2015

Vedoucími pro rok 2016 jsou p. Krmenčík Jaroslav, sl.Levinská Iva a p. Urban Martin.

1.  soptík     Steklý Vojta

2.  sotpík     Weberová Vanessa

3.  soptík     Urban Jan 

4.  soptík     Weberová Ellen

5.  soptík     Urban Tomáš

6.  soptík    Krmenčík Lukáš

7.  soptík    Kyndl Rudolf

8.  soptík    Krmenčíková Aneta

9.  soptík    Dvorský Jakub

10. soptík   Dvorský Matyáš

11. soptík   Hejtmánková Bára

12. soptík   Hejtmánek Jakub

13. soptík   Cinková Karolina

14. soptík   Černý Alexandr

15. soptík   Grolmus David

16. soptík   Urbanová Pavlína

17. soptík   Kučera Vojtěch

18. soptík   Beran Michal

19. soptík   Beranová Kamila

20. soptík   Wendl Filip

21. soptík   Paldus Tomáš

22. soptík   Paldus Vladimír

23. soptík   Bezucha Aleš

24. soptík   Bohuňek Adam 

25. soptík  Urbanová Kristýna

26. soptík  Mydlářová Kateřina

27. soptík  Mydlář Petr

28. soptík  Koldová Adéla

29. soptík  Kolda Jaroslav

30. soptík  Ambrož František

31. soptík  Dvorský Petr

 

22.1. První letošní kroužek jsme zahájili s velkou účastí. Vánoční pauza se na nikom negativně nepodepsala a všichni dávali do běhání, skákání i zapojování maximum, energie bylo na rozdávání a sál se otřásal v základech. Příští kroužek opět v pátek 29.1. od 17hod.

2.1. Druhou schůzku jsme na sále kromě běhání a práci s hadicemi zapojili švédskou bednu a naučili se poznávat technické prostředky. Pomocí her procvičili hbitost a postřeh. Příští kroužek opět v pátek 5.2. od 17hod.

5.2. Třetí kroužek proběhl opět na sále radnice, po rozdělení do skupin se vždy jedna skupina věnovala uzlování a ostatní soutěžili v různých pohybových disciplínách. Na konec zapojili všichni své svaly v přetahování lanem. Příští kroužek opět v pátek 12.2. od 17hod.

12.2. Čtvrtou schůzku jsme zůstali ve zbrojnici a zopakovali si hasební prostředky, princip hoření a hašení. Vše jsme si ukázali na několika pokusech do kterých se všichni zapojili. Zbrojnice popelem nelehla a tak se sejdeme opět v pátek 4.3. od 17hod.

4.3. Pátý kroužek se odehrál opět na sále radnice, věnovali jsme se hlavně pohybovým aktivitám ale zopakovali jsme si vědomosti o hašení, nechyběla ani oblíbená hra na závěr. Příští kroužek opět v pátek 11.3. od 17hod.

11.3. Šestou schůzku jsme kromě štafet trénovali zapojování koše na savici, využili švédskou bednu a trochu posilovali. Příští kroužek opět v pátek 18.3. od 17hod.

18.3. Sedmou schůzku děti objevily nové hasičské auto ve zbrojnici a tak jsme operativně upravili program a vyvezli se s ním kousek za vesnici odkud jsme již po svých pokračovali malým okruhem zpět. Po cestě jsme formou stopované zodpovídali jednoduché otázky s hasičskou tématikou a zrychleným přesunem jsme pak doběhli zpět. Příští kroužek opět v pátek 25.3. od 17hod.

25.3. Osmý kroužek jsme se vrátili opět na sál a při štafetovém běhu procvičili zapojování, míření na terč ale i topografické značky a uzlování. Příští kroužek 1.4. od 17hod.

26.3. jsme provětrali naše nové hasičské vozidlo a s dětmi kteří měly zájem jsme vyrazili do Jičína kde se konala každoroční akce Putování za Rumcajsem. Vzhledem k věku přihlášených dětí jsme vybrali 7km turistický okruh a i přes zpočátku ne úplně přívětivé počasí a bláto na stezkách jsme se v cíli mohli těšit z diplomu za absolvování trasy. Před návratem se podařilo najít i volnou restauraci a výlet jsme tak zakončili pozdním obědem.

1.4. Devátý kroužek nám již počasí umožnilo se přesunout do sportovního areálu a po zimě si opět osvěžit požární útok. Tentokrát ještě proběhl trénink na sucho ale myslím že již brzy dojde i na stříkání. Příští kroužek opět v pátek 8.4. od 17hod. V plánu je exkurze k hasičům v Benátkách nad Jizerou.

8.4. Desátou schůzku jsme pojali netradičně a vypravili se do Benátek nad Jizerou kde jsme navštívili profesionální hasiče a prohlédli si prostředí jejich zbrojnice a p. Martinem Beranem byli seznámeni s jejich prací a technikou.

9.4. Sobotního sběru papíru v naší obci se zúčastnila většina soptíků, což nás opravdu těší. Díky tomu se podařilo svezený veškerý papír roztřídit, naložit a odvézt do sběrných surovin ještě týž den dopoledne. Celkem bylo vybráno úctyhodných 2274kg papíru. Po posilnění obědem si děti ještě postavili na zahradě za zbrojnicí svůj domek. Příští kroužek opět v pátek 15.4. od 17hod.

15.4. Jedenáctý kroužek se odehrál opět na sále. Pohybové aktivity a procvičení techniky zapojování jsme nakonec zakončili prací a připravili stoly a židle na zítřejší taneční zábavu. Příští kroužek opět v pátek 22.4. od 17hod.

22.4. Dvanáctou schůzku již počasí opět umožnilo využít sportovního areálu a tak byl na řadě trénink požárního útoku. Teploty ale ještě nejsou takové a tak byl nácvik ještě na sucho. Příští kroužek opět v pátek 29.4. od 17hod.

29.4. Třináctý kroužek proběhl opět ve sportovním areálu a požární útok byl již trénován s vodou. Vzhledem k počtu dětí na obou základnách najednou. Příští kroužek opět v pátek 6.5. od 17hod.

6.5. Čtrnáctá schůzka byla věnována secvičením jednotlivých sestav před zítřejšími závody v Dlouhé Lhotě. Počasí přeje a tak stříkáme o sto šest.

7.5. jsme se zúčastnili 1.soutěže Boleslavského poháru v požárním útoku v Dlouhé Lhotě ve všech kategoriích. V kategorii přípravka zřejmě došlo k nervozitě u nových členů týmu ale i přes komplikace se podařilo útok dokončit, výsledný čas však stačil pouze na 5.místo ze 6. Mladší družstvo předvedlo téměř bezchybný výkon a právem si odvezli medaile za 2.místo ze 14. Ve starší kategorii se proudaři nedokázali úplně vyrovnat z podmínky kdy jim odrážející voda stříkala do očí a tak výsledný čas stačil pouze na 9.místo ze 14. Příští kroužek opět v pátek 13.5. od 17hod.

13.5. Patnáctý kroužek byl nacvičovaný opět požární útok již tradičně na obou základnách. Dále byly určeny sestavy na zítřejší závody v Nové Vsi.

14.5. Jsme se vypravili na 23. ročník memoriálu Josefa Průška v Nové vsi u Bakova. Družstvo starších obsadilo 4.místo z 5, mladší 3.místo z 5 a přípravka zde neměla ve své kategorii konkurenci a tak nemohla dopadnou hůře než 1.

20.5. Šestnáctá schůzka proběhla opět ve sportovním areálu. Kromě požárního útoku si děti zopakovaly tradiční i netradiční uzle. V neděli nás čeká účast na tradičním Memoriálu v Semčicích.

22.5. Jsme se zúčastnili Memoriálu v Semčicích. Družstvo starších obsadilo 2.místo z 8, mladší i přes svůj solidní čas ve vyrovnaném boji skončili na 6.místě z 8 a přípravka tentokrát nestačila v duelu z nejmenšími ze Všejan.

27.5. Sedmnáctý kroužek jsme opět následovali Avii na hřiště a po nezbytných přípravách a rozcvičení zkusili pár sprintů, následně se již věnovali hlavně požárnímu útoku tak aby se všichni vystřídali. Příští kroužek opět v pátek 3.6. od 17hod. Připomínám že všichni děti by měly sebou nosit náhradní oblečení a boty.

 

Informace k nedělnímu výletu do českého ráje:

Mladší a starší děti, případně doprovod sraz v 8:55 na nádraží v Chotětově. Odjezd vlaku v 9:10. Výstup v Mnichově Hradišti 10:08, pěší přesun pod Valečov cca 4,5km.

Nejmenší děti (přípravka) sraz v 10:50 před zbrojnicí, pojedou Renaultem pod Valečov, kde se cca v 11:30 spojí s 1.skupinou.

Pod Valečovem pauza na občerstvení (kiosek) a pokračování již všichni společně po červené turistické značce kolem zříceniny hradu Valečov na Drábské světničky. Další občerstvení možné na Krásné vyhlídce (restaurace). Poté přesun přes Olšinu do Březiny. Z Valečova do Březiny je trasa dlouhá cca 8,5km. V 17:34 nástup do vlaku. Předpokládaný návrat do Chotětova v 18:48. Vyzvednutí dětí opět na nádraží.

Co sebou: Pevnou turistickou obuv, batoh, svačinu, pití na celý den, pokrývku hlavy, pláštěnku nebo nepromok.bundu, peníze na občerstvení a oběd, zdravotní kartičku (stačí ofocenou).

Cena: 60Kč/osobu – pouze doprava, případné vstupné na zříceninu bude dětem placeno z fondu.

3.6. Na osmnáctou schůzku dorazil opět velký počet malých soptíků, což nás samozřejmě těší. Všichni byli nadšení a nemohli se dočkat až se dostanou k útoku "na vodu". I když by nejraději většina běhala proud, už někteří sami poznali že to není tak jednoduché a že každá pozice je důležitá. I tak jsme snažili vyhovět a umožnit každému občas vyzkoušet něco nového.

5.6. Výlet do Českého ráje - Po setkání zdatnějších turistů na místním nádraží jsme vyrazili vlakem směr MB kde jsme se setkali s kolektivem ze Semčic a společně dojeli do Mnichova Hradiště. Pak už po svých následoval přesun pod Valečov kde byla zastávka na malé občerstvení a kam Renault dovezl skupinku nejmenších. Celá skupina pak pokořila zříceninu Valečov a kdo měl zájem absolvoval i prohlídku z výkladem a nádherným výhledem do okolí. Následnou procházku na Drábské světničky nám zpestřila opět přeháňka ale protože jsme už zvyklí a připravení, tak nás to nijak nevyděsilo. Jen výstup na samotné Drábské světničky jsme vyhodnotili za mokra jako nebezpečný a sešli tak mezi skálami do Olšiny, kde jsme obsadili téměř celou restauraci. Po pozdním obědě jsme se již za slunného počasí přesunuli na zastávku v Březině odkud následoval návrat domů. Z celé akce je díky tetě Petře rozsáhlá dokumentace https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.1035855399785442&type=1 za což jí tímto moc děkuji.

Příští kroužek odpadá vzhledem k tomu, že oba dva s Martinem nebudeme přítomni. Další kroužek bude tedy v pátek 17.6. od 17hod. Po kroužku pak bude následovat schůzka rodičů kteří mají zájem o informace ohledně stanování. V sobotu 18.6. se zúčastníme okrskové soutěže ve Velkých Všelisech.

 

Informace ke Stanování dětí 2016:

Blíží se nám termín letošního stanování a tak přikládám pár informací k průběhu akce : Stanování 2016.doc

Jelikož i letos budeme mít jednotná trička, jednak z důvodu lepšího rozpoznání na výletech a také jako památku na akci, prosím Vás o sdělení velikosti dle přiložených tabulek.

online-textil-rozmery-tricko-basic-20.pdf

online-textil-rozmery-tricko-damske-pure-13.pdf

online-textil-rozmery-tricko-detske-classic-1.pdf

Informaci mi prosím zašlete formou SMS na tel 604994416 do 22.7. Současně to budeme brát jako oficiální přihlášení na stanování. Pokud někdo nemá vlastní stan a zatím se z nikým nedomluvil, napište, pokusíme se najít vhodné místo.

Při nástupu 7.8. budeme požadovat vyplněné následující dokumenty + ofocenou zdravotní kartičku.

Souhlas o zdravotní péči.doc

Zdravotní karta - Dokument aplikace Microsoft Word (2).doc

zdravotní způsobilost - Dokument aplikace Microsoft Word (2).doc

Peníze rovněž stačí až při nástupu.

Samozřejmě pro jakékoliv další informace jsem k dispozici.

J.Krmenčík

 

17.6. Devatenáctý kroužek - trénink na hřišti - požární útok. Po skončení schůzka s rodiči ohledně letošního stanování.

18.6. Okrsková soutěž ve Velkých Všelisech

24.6. Dvacátý kroužek - trénink na hřišti - požární útok.

25.6. Domácí soutěž v rámci boleslavského poháru v Chotětově.

7.-12.8. Stanování dětí. Jako tradičně ve spolupráci s SDH Semčice proběhlo stanování dětí ve sportovním areálu. Během pobytu jsme navštívili Mirákulum v Milovicích, Botanicus v Ostré s projížďkou lodí po Labi, zahráli si na indiány a spluli část Jizery na raftech.

https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.1078927778811537&type=3

24.8. Nácvik zásahu na akci "Bezpečně do školy"

27.8. V rámci akce Bezpečně do školy jsme provedli, za pomocí dospělých hasičů, ukázku hašení skutečného požáru. Dvěma hasičskými vozy se sirénami dorazili na požářiště mladí hasiči a po rozložení čtyř proudů byl proveden úspěšný zásah.

https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.1098455450192103&type=3

2.9. Dvacátý první kroužek - trénink na hřišti - požární útok.

3.9. Březno - soutěž v rámci Boleslavského poháru.

9.9.Dvacátý druhý kroužek - trénink na hřišti - požární útok.

10.9. Kosořice - poslední soutěž v rámci BP v tomto roce. Vyhlášení výsledků za uplynulou sezonu.

23.9. Dvacátý třetí kroužek - přesun do obce Plazy - trénování běhu na 60m přes překážky na připravené dráze.

24.9. Soutěž jednotlivců v běhu na 60m - Plazy. Videa jednotlivých účastníků jsou uložena na facebooku. https://www.facebook.com/groups/365364403501215/videos/

30.9. Dvacátý čtvrtý kroužek - přesun Avií a Renaultem za obec "ke skále". Orientační běh po vytyčených trasách pomocí fáborků. Poznávání topografických značek, určování směru pomocí mapy a buzoly. Střelba ze vzduchovky.

1.10.Sběr papíru - za pomocí dospělých bylo vybráno a roztříděno skoro 2t papíru. Ještě týž den byl odvezen do sběrných surovin.

7.10. Dvacátý pátý kroužek - úklid nařezaného dřeva na zahradě za zbrojnicí, hlasování o koupi herního prvku (houpačky, klouzačka) na zahradu.

14.10. Dvacátý šestý kroužek - přesun na na sál radnice, rozcvička, štafetové běhy s překonáváním překážek, motání hadic, zapojování, pohybová hra na závěr.

21.10. Dvacátý sedmý kroužek - sál radnice - rozcvička, posilování, trénink startů, štafety, přetahování lanem, hra.

4.11. Dvacátý osmý kroužek - sál radnice - rozcvička, štafety, trénink rozhodčích, soutěž v přeskakování, švédská bedna, mrazík.

11.11. Dvacátý devátý kroužek - sál radnice - rozcvička, štafety, rozhodčí, přetahování lanem.

18.11. Třicátý kroužek - sál radnice - rozcvička, zapojování hadic, rozdělovač, hasební prostředky, hra.

25.11. Třicátý první kroužek - sál radnice - rozcvička, štafetové hry dle volby dětí, rybičky, mrazík.

2.12. Třicátá druhá schůzka : Sezonu 2106 jsme zakončili Bowlingovým turnajem v Benátkách. Všichni do toho daly maximum, hlavně ti nejmenší u nichž je jejich hmotnost srovnatelná s bowlingovou koulí:-). Fotky ke zhlédnutí :https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.1170070373030610&type=1 .Přes Vánoce si dáme pauzu a pokračovat budeme po novém roce. O termínu Vás budu informovat pomocí SMS. Hezké svátky všem.